SÅDAN FÅR DU SUNDE, LÆKRE NEGLE

Sådan får du lækre og sunde negle

GIV DINE NEGLEBÅND FUGT

Dine neglebånd er teknisk set dét, som sørger for at dine negle er sunde, så sørg for at tage dig af dine neglebånd. Ligesom vores ansigt har brug for lidt ekstra hjælp nogle gange, er det også vigtigt at hjælpe vores hænder og negle lidt på vej. Så håndcreme og olie er virkelig et vigtigt step i, at holde vores neglebånd sunde. Der er ikke et magisk antal gange, med hensyn til, hvor tit du skal bruge håndcreme og olie, men så længe du ihvertfald gør det minimum morgen og aften, så er du ihvertfald meget godt stillet.

PAS PÅ MED AT KLIPPE DINE NEGLEBÅND

Igen; vores neglebånd er super vigtige med hensyn til vores negles sundhed. Så det kan faktisk være en ret dårlig idé at fjerne dem. Vores neglebånd skaber nemlig et beskyttende lag for de celler som former vores negle. Vores neglebånd beskytter også mod bakterier, som kan trænge ind til dine “nye-negle-celler” og skabe irritation.

Hvis du har meget voldsomme neglebånd, kan du prøve bare at klippe det værste væk, men stadig sørge for at beholde en smule. Eller du kan prøve at skubbe dine neglebånd lidt tilbage. Det allerbedste, hvis du kan holde det ud, ville selvfølgelig være, at lade dine neglebånd være i deres naturlige form.

NO SHINE-BUFFERS!

Ja, jeg brugte et udråbstegn i overskriften, fordi det her simpelthen er så vigtigt! Vores negle er lavet af en masse små lag. Hvis du har meget tørre negle, har du måske endda lagt mærke til, at du nogle gange kan pille nogle lag af dine negle. Anyway, de her lag er simpelthen lavet til at holde dine negle stærke. Dét der til gengæld sker når du bruger en buffer er, at du sliber de øverste lag væk, hvilket gør dine negle mere svage. Hvis du godt kan lide det shiny look, kan du altid bare bruge en gennemsigtig, shiny neglelak.

OLIE VS. NEGLEFORSTÆRKERE

Okay, lad mig lige prøve at male et billede her, for så god er jeg heller ikke til at forklare alt lol. Okay, så forstil dig at du har to pinde. Den ene pind er fuldt groet og har både fået bark og det hele på sig, hvorimod den anden pind er nygroet og er stadig grøn. Hvad sker det hvis du tager pinden med bark på og smadrer den mod en mur? Den knækker. Hvad sker det hvis du smadrer den grønne pind mod en mur? Den bøjer højst sandsynligt kun, fordi den er mere fleksibel end den ældre pind, som er stiv.

Det samme gælder for dine negle. Så for at forhindre at dine negle flækker, er det faktisk vigtigere at gøre dem smidige end at gøre dem “stærke”.

Negleforstærkere vil gøre dine negle hårdere, som i sig selv ikke er slemt. Men det vil til gengæld også sige, at der er større sandsynlighed for at de flækker. Hvorimod, hvis du bruger olie, som gør dine negle mere smidige og fleksible er der mindre sandsynlighed for at de flækker.

PAS PÅ VAND

Okay, så da vi snakkede om bufferen, snakkede vi også om at vores negle er dannet af lag. Når de her lag bliver udsat for vand i længere tid, begynder de at skille sig ad og vandet begynder at sive ind mellem lagene. Når vandet begynder at sive mellem dine negle-lag gør det at dine negle bliver mere svage og har nemmere ved at flække. Men der er selvfølgelig nogle ting, som du kan gøre. for at undgå at dine negle flækker, når de bliver udsat for vand.

For det første kan du sørge for at have handsker på så meget som muligt. Det vil sige under rengøring og opvask. Noget andet du kan gøre er, at bruge neglelak. Neglelak danner nemlig et ekstra lag på dine negle, som styrker dem. Når du tager neglelak på, kan du også sørge for at tage neglelakken på dine yderste tipper af dine negle, og sørge for at neglelakken går rundt om tipperne og ned på indersiden af dine negle. På den måde har vandet sværere ved at trænge ind til lagene af dine negle, fordi neglelakken danner et beskyttende lag rundt omkring dine negle.

Pænt tak fordi du ville læse med.
Jeg håber at de her tips kan hjælpe dig til at have smukke, lækre og sunde negle.
OG! Pas på dig selv til vi ses igen! ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *