SMÅ ÅRSAGER TIL BUMSER

Små årsager til bumser // hverdags ting der kan give dig bumser
Oplever du tit at du kæmper med bumser på meget specifikke dele af dit ansigt? Har du prøvet en masse forskellige bumse-produkter som bare ikke rigtig virker? Så er det måske fordi du har overset nogle af de små hverdags-ting som kan give bumser og HEL.DIG.VIS. har jeg lavet en lille liste over nogle ret typiske årsager til bumser på forkellige dele af dit ansigt. Enjoy:

BUMSER I PANDEN

Hvis du tit oplever at få bumser i panden og omkring hårlinjen, så er der en mulighed for at dine hårprodukter har en finger med i spillet. Hårprodukter er selvfølgeligt egnet til håret (duh!), så når det kommer på huden kan det godt give irritation. Et godt tip er at vaske dit ansigt efter at du har vasket dit hår, for at sørge for at der ikke sidder rester fra din shampoo eller balsam på dit ansigt. En anden ting du kan gøre, er at rense dit ansigt efter at du har stylet dit hår. Stylings-produkter, hårolier og hairsprays kan sagtens ramme dit ansigt imens du styler dit hår. Så sørg for at rense dit ansigt hver gang du har puttet noget i dit hår.

Små årsager til bumser // hverdags ting der kan give dig bumser

BUMSER I YDRE-DELEN AF DIT ANSIGT

Hvis du har bumser i ydre-delen af dit ansigt, altså hals, kæbe, hårgrænse eller tindinger og øre, så er det højst sandsynligt fordi du ikke får renset dit ansigt ordentligt. Vi fokuserer oftest på midten af vores ansigt når vi renser det, men de fleste af os putter også makeup på halsen og i de ydre kanter af vores ansigt. Jeg havde en periode hvor jeg hele tiden fik bumser på min kæbe og hals, indtil det lige pludselig gik op for mig at jeg altid putter makeup på halsen, men aldrig renser min hals. Og da jeg begyndte at rense min hals gik bumserne væk. MEN! Det er ikke nok bare at sørge for, at fjerne din makeup. Du bliver også nødt til at sørge for at du får fjernet dine renseprodukter ordentligt. Hvis du nemlig ikke sørger for virkelig at fjerne dine cleansers, og hvad du ellers bruger, kan det overskydende rense-produkt, der stadig sidder på din hud, også skabe irritation og bumser.

BUMSER PÅ DINE KINDER (& HAGE)

Hvis du oplever bumser på dine kinder kan det tit skyldes bakterier fra dine hænder, puder eller telefon. Hvis du hver aften putter en masse produkter i ansigtet og efter lægger hovedet på din pude, vil nogle af dine produkter smitte af på din pude og med tiden skabe en lille bakterie-bombe som du sover i hver nat. Prøv derfor at skifte pude-betræk en gang om ugen, eller i det mindste vend din pude om mellem vaske. Din telefon er også fyldt med en masse bakterier. Tænk over det; du rører ved en masse beskidte ting i løbet af dagen, derefter piller du ved din telefon, og til sidst smider du den op på kinden når du skal snakke med nogen. Så prøv at rens din telefon en gang om dagen og prøv at tage så mange opkald som muligt i headset. Til sidst har vi selvfølgelig dine hænder. Hvor mange af os har det ikke med at læne vores hoved i hænderne? Enten ved at læne vores kind i håndfladen eller vores hage. Igen; vores hænder er møghamrende beskidte, så prøv for Guds skyld at undgå at røre din ansigt så meget som muligt.

Små årsager til bumser // hverdags ting der kan give dig bumser

BUMSER MERE ELLER MINDRE ALL OVER

Hvis du oplever at der tit popper bumser op rundt omkring i dit ansigt, så kan det måske skyldes dine makeup-børster. Hvis du ikke renser dine børster på en jævn basis, vil dine børster kunne skabe en lille, hyggelig hule for bakterier. Og de her bakterier vil du smøre rundt i dit ansigt hver dag. Jeg ved godt at det lyder lidt ulækkert, men det er det teknisk set også. Prøv ihvertfald at rense dine børster en gang om ugen, og hvis du bruger en beautyblender eller en anden form for makeup svamp, så vask den før brug HVER.GANG!

Til sidst er det også lige vigtigt at sige, at der findes en million forskellige årsager til bumser, og de her eksempler er bare toppen af isbjerget. Så hvis mine tips ikke virker for dig, er det måske fordi du skal fokusere på din diæt, eller måske er det bare hormonelt. Min krop kan for eksempel ikke klare mælkeprodukter og for meget kød, så igen; der findes mange forskellige årsager til bumser.

Anyway! Tusind, tusind tak fordi du ville læse med!
Har du nogle tricks til at undgå bumser?
OG! Pas på dig selv til vi ses igen! ♡

2 Comments

 1. oktober 23, 2017 / 4:40 pm

  Jeg har skrevet om hvordan man kan minimere bakterier i sin Beautyblender http://sortpastel.dk/rengoering-af-makeupboerster-og-beautyblender/ – håber det er okay jeg deler 😉 desuden vasker jeg den også hver gang, jeg har brugt den. Jeg skifter også pudebetræk ret ofte – forsøger virkelig at give min hud de bedste forudsætninger 😀

  • Emma Suleima
   Forfatter
   oktober 27, 2017 / 2:57 am

   Selvfølgelig må du dele din dejlige blog 🙂
   ja, man kan næsten ikke være for forsigtig med bakterier. Jo mere jeg læser og lærer om det, jo større germaphobe bliver jeg haha 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *