SÅDAN FÅR DU LÆNGERE VIPPER

Sådan får du længere vipper // tips til at få dine øjenvipper til at gro
Jeg har aldrig haft de dér super smukke, lange øjenvipper. Jeg har altid rendt rundt med rimelig standard vipper. Ikke super lange, ikke super korte, bare kedelige, normale vipper. TIL GENGÆLD har alle omkring mig haft fantastiske, fyldige, lækre vipper. Fra mine bedste veninder, til min kære mand; alle har bare været for blessed to be stressed (ihvertfald når det kom til deres vipper).

Så jeg må ærligt indrømme, at jeg en dag bukkede under for de dér lash-growing-serums som er på nettet. Jeg købte en lille bitte tube til 600 kroner. YES! 600 KRONER! Den lignede en flydende eyeliner, som jeg skulle tage på mine vipper en gang om dagen. Virkede det? JA! Det virkede som en drøm og efter 2 måneders tid gik jeg rundt med øjenvipper der var længere og smukkere end jeg nogensinde havde drømt om. Da jeg rundede de 3 måneder havde jeg brugt produktet op. Og et par måneder efter det, var mine vipper tilbage til det gamle.

Men jeg nægtede at give op! Så jeg besluttede mig for at lave lidt research og finde ud af hvordan jeg kunne få mine øjenvipper til at gro; nemt og BILLIGT. Og det er dét vi skal snakke om idag!

Sådan får du længere vipper // tips til at få dine øjenvipper til at gro

FACTS OM VORES VIPPER

Vores øjenvipper er ligesom vores hår på hovedet. Nogle hår falder ud, andre gror frem. Det er bare sådan vores krop er skabt. Vi har i gennemsnit 90-150 vippehår på vores øverste øgenlåg, som alle hver har deres individuelle cyklus. En øjenvippe-cyklus er delt op i 3 forskellige faser;

1. fase er den fase hvor dine øjenvipper gror. Denne fase varer i gennemsnit 40-45 dage. Og ca. 40% af dine øverste vipper er i denne fase.
2. fase er fasen hvor dine vipper langsomt stopper med at gro og deres hårsække begynder at skrumpe. Denne fase varer i ca. 3 ugers tid. Det er super vigtigt at passe på de vipper, som er i denne fase, da det kan tage længere tid for dem at gro tilbage, hvis de falder ud, fordi dine hårsække stadig skal fuldføre fasen, før de kan gro nye hår.
3. fase er den fase hvor dine øjenvipper teknisk set bare eksisterer. De er fuldt udgroet og venter bare på at falde ud. Et øjenvippehår i denne fase kan sidde i over 100 dage før det falder ud.

Der er nogle ting, som både skader og gavner disse 3 faser. Så her er nogle tips til, hvordan du giver dine vipper deres livs bedste cyklus.

Sådan får du længere vipper // tips til at få dine øjenvipper til at gro

TING DER SKADER

At fjerne din mascara på en hård måde. Når du fjerner din mascara gnider du gentagende gange på dine vipper. Hvis du gnider bare en lille smule for hårdt kan du rive dine øjenvipper ud, hvilket selvfølgelig ikke ligefrem hjælper dine vipper med at gro. Jeg har skrevet DET HER INDLÆG som forklarer hvordan du fjerner din mascara på den bedst mulige måde. Men generelt er det bare super vigtigt, at du sørger for at være blid mod dine vipper.

At gnide dine vipper. ISÆR når du har mascara på. Mascara gør dine vipper stive. Det vil sige, at de ikke er i stand til at manøvre sig rundt om din finger på samme måde, som hvis du ikke har mascara på. Men selvom dine vipper er mere smidige når du ikke har mascara på, er de ikke altid stærke nok til at holde sig fast når du gnider dine øjne. Så sørg for, at holde dine fingre så meget væk fra dine øjne som du overhovedet kan.

For dårlig “næring”. Jeg er ked af at sige det, men din livsstil kan også spille en rolle på hvordan dine vipper gror. Dårlig kost, for lidt vand og dårlig søvn kan have en negativ effekt på dine vippers cyklus. Så sørg for at fylde din krop med så mange vitaminer og mineraler som muligt, for at give dine vipper noget næring indefra.

Øjenvippe-krølleren kan stresse og skade dine vipper ret meget, plus, at hvis du klemmer for hårdt, kan du risikere at rive dine vipper løs. Du kan sagtens krølle dine vipper, men prøv at gør det så blidt som muligt.

TING DER GAVNER

Fugt og næring. Ligesom den dyre eyelash-serum indeholdte nogle ingredienser som fik mine vipper til at gro, findes der også billige alternativer som giver fugt og næring til dine vipper. Hvis du dagligt sørger for at give dine vipper lidt kærlighed, kan det hjælpe dem til at gro hurtigere, tykkere og længere i 1. fase. Og hjælpe dem til at blive siddende i 3. fase. Jeg har personligt fundet ud af at Vaseline, mandelolie og ricinusolie virker bedst (ihvertfald for mig). Jeg gnider det meget forsigtigt mellem mine vipper før jeg går i seng, og sørger for at skifte mellem dem hver 2-3 måned, for at mine vipper ikke begynder at kede sig.

Mild massage omkring dine vipper kan hjælpe dine vipper i 1. fase, da massage stimulerer blodgennemstrømningen i kroppen. Du må endelig ikke massére selve vipperne, men en meget mild massage på dine øjenlåg og omkring øjnene kan faktisk hjælpe ret meget.

Multi-vitaminer er et super godt tip til at sørge for at dine vipper får de indre vitaminer som de har brug for. Nogle gange er det bare svært at holde styr på, at få al den næring som man faktisk har brug for. Så en lille multi-vitamin hver morgen, kan være med til at din krop kan give lidt ekstra næring til dine øjenvipper.

Tusind tak fordi du ville læse med!
Jeg håber virkelig at disse tips kunne hjælpe dig en lille smule. Hvis du har nogle som helst spørgsmål, så skriv endelig en kommentar.
OG! Pas på dig selv til vi ses igen! ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *