HVORNÅR BEGYNDER DIN HUDPLEJE AT VIRKE?

Hvornår begynder din hudpleje at virke? // lightandlush.dk
Er du også nysgerrig på hvor lang tid der egentlig går før din skincare begynder at virke? Jeg fik spørgsmålet her forleden og jeg kunne ikke rigtig svare på det. Jeg plejer normalt at give nye produkter en prøve-periode på 2 uger, men er det egentlig nok? SÅ jeg har researchet hele internettet igennem for at finde ud af, hvor lang tid der egentligt går før din skincare virker. Og her er hvad jeg fandt;

CLEANSERS

Med hensyn til at cleanse din hud, kan du jo teknisk set se med det samme at en cleanser virker, da den gør din hud ren, som jo er formålet. Hvis din cleanser har et mere specifikt formål, så som moisturizing, brightning eller lignende, så kan den effekt først ses efter ca. 30 dage, da en cleanser ikke sidder så længe på huden når du bruger den, og derfor kan det godt tage længere tid, end med andre produkter. Hvis det er en cleanser mod akne, kan der gå helt op til 3 måneder, før du kan se en forskel.

Til gengæld kan du med det samme se, hvis din hud ikke kan lide din cleanser. Hvis din hud føles meget tør, efter at du har brugt en cleanser, så vil det sige, at din hud reagerer dårligt på cleanseren. Din hud skal føles ren og kun en lille bitte smule stram efter en cleanser. IKKE tør!

EXFOLIATORS

Ligesom med cleansers – så vil du kunne se et resultat med det samme med exfoliators, da de fjerner tør hud og døde hudceller. Til gengæld kan der gå en måneds tid før din hud begynder at blive mere glowy, og det kan tage et par måneder før du kan føle en længerevarende effekt – så som at din hud absorberer dine skincare produkter bedre.

Hvis din hud ikke bryder sig om din exfoliator kan du se det efter 2 uger, da din hud vil virke mere tør og irriteret. Det kan også godt skyldes at du er for hård ved din hud, når du bruger din exfoliator, så sørg for at være blid når du bruger eksfolierende produkter.

SERUMS

Serums virker hydrerende for din hud med det samme du bruger dem. Og hvis du bruger din serum dagligt, vil det tage 6 ugers tid at opleve en længerevarende virkning af produktet.

ØJENCREME

Øjencreme er lidt af et sværere emne, da de teknisk set ikke kan gøre noget bedre. Lad mig forklare; omkring øjnene er et af de allerførste steder vi begynder at få rynker, og det er ikke muligt at undgå rynker 100%. Ihvertfald ikke med hudpleje alene. Derfor vil det være rigtig svært, at se om en øjencreme “virker” fordi du ikke kan undgå aldring på det sted. MEN! Øjencreme kan medvirke til at rynke-processen går langsommere. Det vil ca. tage 6 til 8 uger, før din øjencreme begynder at virke aktivt.

ANSIGTSCREME

Teknisk set virker en ansigtscreme med det samme, da den er hydrerende for huden. Men det er først efter 2 ugers tid, at du vil begynde at se hvis cremen har en specifik effekt, så som brightning.

KROPSCREME

Igen virker den hydrerende del af en kropscreme med det samme. Alt afhængig af hvor tør din hud er vil du opleve en længerevarende effekt efter 1 til 4 uger.

ANSIGTSMASKER

Ansigtsmasker er skabt til at give en effekt med det samme. Til gengæld er de ikke skabt til at have en længerevarende virkning. De kan være super gode og handy, hvis din hud trænger til et boost, men det er vigtigt at du bruger ansigtsmasker som et ekstra step i din skincare-rutine i stedet for en byggesten.

Jeg håber at du har fået noget god info ud af dette indlæg
OG! Pas på dig selv til vi ses igen! ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *