GUIDE TIL EN LET OG FLAWLESS FOUNDATION

Guide til en let og flawless foundation

Det kan være en real bitch at få din foundation til at se spot on ud hver gang! Især hvis du, lige som de fleste andre, ikke har en perfekt hud til at starte med. Men heldigvis findes der en masse tips og tricks til, hvordan du snyder dig til en smuk og lækker hud. Og idag vil jeg dele mine allerbedste tips med dig:

EKSFOLIER DIT ANSIGT

Det er altid en god idé at starte med at eksfoliere dit ansigt, især hvis du vil have at din makeup skal være ekstra on point. Når du eksfolierer dit ansigt fjerner du nemlig den døde hud som ellers ville have mixet sig med din foundation, hvilket godt kan give et lidt ujævnt look. Hvis du bruger makeup hver dag, så hold dig til kun at eksfoliere din hud 2-3 gange om ugen, for at undgå at din hud bliver irriteret.

HUSK SKINCARE

Lige meget om du har tør, fedtet eller kombineret hud er det rigtig vigtigt at du husker at tage dig af din hud før du begynder at ligger din makeup. Du kan bruge lige hvad du synes passer til din hud, så længe du bare bruger et eller andet – HVAD. SOM. HELST! Hvis du ikke husker at tage dig af din hud kan din makeup hurtigt komme til at se cakey ud, da det meste makeup har tendens til at sætte sig fast i tørre og urene områder på huden. Når du sørger for at bruge en creme (eller hvilken som helst anden skincare) vil det sørge for at din hud er meget mere jævn, da din hud har det samme niveau af fugt på hele ansigtet.

Guide til en let og flawless foundation

PRIMER

Primers er en virkelig god “snyder” til at få din foundation til at se flawless ud. Primere virker næsten som et ekstra lag hud, som kan give dig det look som din hud står og mangler. Hvis du har tør hud kan du bruge en illuminating primer. Illuminating primers har et skær til sig, som får din hud til at se mere fugtig ud. Ellers kan du bruge en fugtgivende primer, for at give dig et ekstra hydrerende boost.

Hvis du har fedtet hud kan du bruge en mattefying primer, som sørger for at din hud forbliver matte i løbet af dagen. Du kan også bruge en blurring primer, som har en udglattende effekt på huden, som er god hvis du kæmper med bumser og ujævnheder. Jeg vil dog lige sige, at de fleste matte primers allerede har en udglattende effekt. Så jeg ville personligt gå efter en mattefying primer.

Derudover findes der tusindvis af andre primers med for eksempel color-correctors i dem, og et hav af andre problemløsninger. Så jeg er ét hundrede på, at du nok skal finde en primer, som er perfekt til dig.

HELLERE SPOT-CONCEAL END FULL COVERAGE

Jeg kan love dig, med næsten fuld garanti, at du ikke behøver en foundation med fuld dækning i hele ansigtet. Også selvom du har problematisk hud. Lad mig forklare; hvis du bruger en full-coverage foundation på hele dit ansigt, vil de steder på dit ansigt som allerede er pæne, se super SUPER pæne ud, samtidig med at dine problematiske steder bare vil se pæne eller ok ud. Så teknisk set kommer du bare tilbage til square-one, da dine problematiske steder stadig vil være mere tydelige. Det ser meget mere naturligt ud, hvis du kun bruger en foundation med høj dækning dér hvor du har brug for den.

Jeg vil anbefale at du først går ind med en medium/let dæknings foundation over hele dit ansigt, for at udjævne din hudtone. Hvis du kun har full-coverage foundations, kan du mixe din foundation med din dagcreme. Derefter kan du gå ind med et andet lag, på de steder som har brug for lidt mere dækning. Derefter kan du gå ind med en concealer (som har samme farve som din foundation) og spot-conceale de steder som har brug for fuld dækning.

På den måde bliver din foundation meget mere flawless at se på, fordi du kun arbejder med de områder som faktisk behøver arbejde.

Guide til en let og flawless foundation

BRUG DE RIGTIGE REDSKABER

Jeg vil for evigt og altid sværge på Beautyblenderen. Jeg synes at det er dét redskab som giver den absolutte pæneste finish på huden. Det eneste problem med Beautyblendere er, at de godt kan absorbere noget af din foundation, hvilket selvfølgelig er en lille smule spild af penge. MEN! Du kan også sagtens få samme resultat med børster. Når alt kommer til alt, handler det mest bare om teknikken. Sørg for at du kun dupper din børste på huden. I stedet for at køre børsten rundt omkring på din ansigt. Det der sker, når du kører dine børster rundt i ansigtet er at du løsner noget af din døde hud i ansigtet, som derefter blander sig med din foundation og får den til at se ujævn ud. Og sidst men ikke mindst kan det også fremhæve de små hår du har i hovedet, især hvis du børster imod hårene. Så husk at duppe din foundation, så du undgår disse problemer.

GIV DIN HUD ET SKÆR

Din hud er naturligt ikke fuldstændig matte. Så det kan være en super god idé at bruge highlighter, hvis du gerne vil have et naturligt, flawless look. Hvis du mere er til det matte look, kan du prøve at bruge en flydende, eller cream highlighter under din foundation, eller bruge en blush eller bronzer med et lille smule skær, for at give et mere naturligt look.

SETTING SPRAY

Jeg eeeelsker setting sprays! Setting sprays er perfekte til at “smelte” det pudder du har i ansigtet, og få det til at se så smukt og naturligt ud. For meget pudder er tit en af de ting, som kan få din makeup til at se tung og cakey ud. Så en god setting spray er helt klart et must have for et flawless ansigt. Og så får det også din makeup til at holde længere.

Jeg håber at disse tips kan hjælpe dig til at få den flawless foundation, som du fortjener!
OG! Pas på dig selv til vi ses igen! ♡

2 Comments

 1. juli 19, 2017 / 6:31 pm

  Rigtig godt indlæg 😀 jeg sværger også til beautyblenderen (og alle de andre tips)
  God dag 🙂

  • Emma Suleima
   Forfatter
   juli 30, 2017 / 5:08 pm

   Tusind tak 🙂 Mit foundation-game blev for evigt ændret da jeg fik fingrene i en beautyblender 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *