HAR DU BRUG FOR ANTI-AGING?

Jeg troede, at der ville komme et tidspunkt i mit liv, hvor jeg ville være for gammel til at have bumser og for ung til at have rynker. Men den lille periode, som jeg havde glædet mig så meget til, har min krop valgt at springe over. ME.GA. FEDT.

Så jeg talte med en kosmetolog, for at høre hvad jeg eventuelt kunne gøre, og hun fortalte at det faktisk kan være direkte skadeligt for din hud, hvis du begynder at bruge anti-aging produkter i en for tidlig alder.

De fleste anti-aging produkter har nemlig ingredienser i sig, som (i en mild grad, selvfølgelig) ætser det øverste lag i din hud. Dette gør at din hud bliver tvunget til at forny sig selv.

Det er i sig selv ikke så forfærdeligt, hvis du er ældre, fordi din hud med tiden har sværere ved at genopfriske sig selv. Men hvis du starter med anti-aging for tidligt, kan det faktisk skade mere end det gavner.
Det kan faktisk virke direkte stressende for din hud, hvis den hele tiden er tvunget til at skabe ny hud.
Dette er især også fordi, at yngre hud (tro det eller ej) er mere følsom end gammel hud. Så hvad der virker som en mild syre på gammel hud, kan virke meget grovere på personer der er yngre.

Hvis du starter med anti-aging for tidligt, kan du faktisk ende op med at irritere din hud. Du kan endda ende op med af få røde pletter og en ujævn hud. OG! Du kan ende med at FÅ RYNKER FOR TIDLIGT! I know!! HORRIFYING!!

“Men hvad så nu?” tænker jeg, at du tænker.
Her er 6 ting, som du kan gøre i stedet for:

PAS PÅ ANTI-AGING. DUH!

Jeg har lige fortalt dig hvorfor. Så hold dig fra produkter, der siger 40+ og 50+ og så videre. Med mindre, at du selvfølgelig har den alder.

ER DIN HUD STADIG DEN SAMME?

Din hud kan (ligesom så meget andet) ændre sig med tiden. Jeg er selv gået fra at have fedtet hud, til at være mere over i den tørre ende. Så sørg for at tænke over, om din hud stadig har brug for de samme produkter. Din hud kan også ændre sig alt efter hvilken årstid det er. Så er det en rigtig god idé, hele tiden at holde øje med din hud og se om den forandrer sig. På den måde kan du nemlig tilpasse de produkter du bruger til din huds behov.

MASSÉR DINE RYNKER

Yups! Massér dine rynker, når de begynder at komme frem. Dit ansigt er proppet med muskler, som hele tiden arbejder, og det kan nogle gange være årsagen til dine rynker. Hvis du trænede hver dag i alle dine vågne timer, ville din krop også have brug for en rigtig god omgang massage, og det samme gælder for musklerne i dit ansigt. Dine muskler i ansigtet kan faktisk være ekstremt spændte, uden at du lægger mærke til det. Så brug 5 minutter hver dag på at massére dine rynker og løsne op for dine muskler. Plus! Når du massérer dine rynker øger du også blodcirkulationen, hvilket kan hjælpe dine celler til bedre at kunne fornye sig selv.

BEKÆMP RYNKERNE INDEFRA

Sunde former for fedt er faktisk rigtig godt for din hud, så prøv at tage fiskepiller hver dag. Udover det, kan du også spise mere avokado og nødder. Nu er jeg ikke helt selv den store kød-spiser, men du kan selvfølgelig også inkorporere mere fisk i din kost. Hvor meget vand du drikker, har faktisk også en indflydelse på, hvordan din hud ser ud! Du har sikkert allerede hørt “drik mere vand” tusind gange før. Men tænk på din hud som en vindrue/rosin kinda thing. For at undgå at din hud går fra vindrue til rosin bliver du nødt til at sørge for, at den er fyldt op med vand. Jeg kan for eksempel altid se på mine hænder om jeg har fået nok vand, fordi de små linjer og rynker bliver meget mere tydelige når min krop er lav på væske.

PAS PÅ TING DER ÆLDER DIN HUD

Alle ved det, og du har sikker også hørt om det før, så jeg behøver nok ikke at gå forfærdeligt meget ind i det. Men undgå ting som rygning, solarie, for meget sukker, for meget salt, for meget alkohol og (hvis du spørger mig) for meget kød. Solen, som du højst sandsynligt allerede ved, er heller ikke hudens bedste ven, så husk altid at have solcreme på når du er udenfor, lige meget hvordan vejret er.

ALDRIG SOV I DIN MAKEUP

Det er om natten at huden arbejder allermest for at reparere sig selv. Men det kan være en næsten umulig opgave for den, når den samtidig skal kæmpe imod de bakterier, og andet skidt og snavs, som har sat sig fast i din makeup i løbet af dagen. For ikke at nævne de bakterier som allerede er i din makeup og på de børster som du har brugt til at påføre din makeup. Det er alt i alt bare en pisse dårlig idé. På samme tid, (selvom jeg er en kæmpe fan af makeup) er de fleste produkter bare ikke super sunde for din hud, især ikke hvis de er på din hud konstant. Så lad for Himlens skyld din hud trække vejret en lille smule, og giv den lov til at slappe af og reparere det som nu skal repareres.

Jeg håber at de her tips kan hjælpe dig en lille smule, og husk at det er NATURLIGT at få rynker med tiden. Du er smuk lige meget hvad, så tag det roligt!
OG! Pas på dig selv til vi ses igen! ♡