10 HAIRCARE REGLER (FOR SUNDT & LANGT HÅR)

Her er de 10 haircare regler der var totale lifesavers for mit hår
Jeg har igennem mit liv gjort meget, meget onde ting mod mit hår. Jeg har farvet det diverse farver, glattet det til ekstremer og touperet det til døde. Så da jeg besluttede mig for at jeg ville have lagt og smukt hår, skulle jeg virkelig til at bøde for al den skade jeg havde givet mit hår i tidernes løb. Jeg har prøvet næsten alt, og her er de haircare regler der har virket allerbedst for mig:

ALTID SOV MED HÅRET OPPE
Hvis du bevæger dig meget om natten, kan det faktisk skade dit hår hvis du sover med det løst. Når du ligger og bevæger dig gnider du samtidig dit hår op mod din pude, hvilket kan give dig ødelagte spidser. Så det er en god idé at sove med håret i en knold eller en fletning.

ALDRIG BRUG VARME PÅ DIT HÅR
Jeg ved godt, at det her er pisse nederen, især hvis du bruger glattejern eller krøllejern hver dag. Men når du bruger varme på dit hår overbelaster du det ekstremt meget. Du kan også ende med at udtørre det, hvilket gør dit hår meget mindre stærkt. Når du stopper kommer du til at føle, at du ligner en kæmpe idiot det første stykke tid. Men jeg lover dig, at du med tiden nok skal vende dig til dit naturlige hår.

Her er de 10 haircare regler der var totale lifesavers for mit hår
MINIMER DINE HÅRVASKE
De naturlige olier som gør dit hår fedtet er faktisk ret sunde for dit hår. Så hvis du har en dag, hvor du ikke skal imponere nogen, så lad være med at vaske dit hår. og nej; du behøver ikke at imponere kassedamen i Netto. Lol.

GÅ MED DIT HÅR OPPE
På samme måde som når du sover med dit hår løst, gnider dit hår også mod dit tøj når du går med dit hår nede. Prøv derfor at gå med håret oppe så meget som muligt. Når jeg ikke laver noget, går jeg altid med håret oppe i en whatever-knold. Og når jeg skal ses med nogen prøver jeg at lave noget, som er mere fancy. Bare eksperimenter indtil du finder nogle frisurer som fungerer for dig.

TØR DIT HÅR FORNUFTIGT
Håndklæder kan være ret hårde mod dit hår. Så i stedet for at bruge et håndklæde til at tørre dit hår, så brug en tshirt eller køkkenrulle. Hvis du gerne vil beskytte dit hår endnu mere, så prøv at kramme dit hår tørt, i stedet for at gnide det. Fun fact; på den måde undgår du også at få frizzy hår. Det var så lidt!

Her er de 10 haircare regler der var totale lifesavers for mit hår
SLAP AF MED PRODUKTERNE
For mange produkter kan faktisk godt skade dit hår. Når alt kommer til alt, så er der nogle kemikalier i alle produkter, som bare ikke er særligt sunde i længden. Så prøv derfor at holde dig til max, max, MAX 3 produkter, når du kommer ud af badet.

PAS PÅ DIY
Der findes tusindvis af gør-det-selv hårmasker på nettet. Men du bliver nødt til at være fornuftig når du vælger og vrager. Jeg har fået ødelagt mit hår utallige gange med diy-hårmasker som hævdede at gøre mit hår smukt og lækkert. Jeg er faktisk nået til det punk hvor jeg har droppet (næsten) alle hjemmelavede hårmasker. Jeg siger ikke, at du skal gøre det samme, men bare husk at lav en grundig research før du putter mærkelige ting i dit hår.

AFSLUT MED KOLDT VAND
Det her er faktisk min hade, hade, HADE ting i hele verden, men det er stadig en vigtig ting som jeg gør. Når du er ved at være færdig med dit bad og du skal til at vaske balsam (eller hårkur) ud af håret, så gør det med koldt vand. Jeg ved godt at det er ubehageligt, men det styrker faktisk dit hår. Når dit hår bliver udsat for varme, åbner dine hårstrå sig op, og har derfor nemmere ved at knække. Derfor er det en god ide, at slutte din hårvask med koldt vand, så dine hårstrå lukker sig sammen igen. På den måde har dit hår nemmere ved at “overleve” når du tørrer det og reder det.

Her er de 10 haircare regler der var totale lifesavers for mit hår

Jeg håber at de her regler kan hjælpe dig på din vej til lækkert og sundt hår
OG! Pas på dig selv til vi ses igen! ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *